Німеччина ставить візи у російські паспорти мешканців з ОРДЛО, – ЗМІ

 

Німеччина видає візи мешканцям окупованих районів Донецької і Луганської областей у їх нові російські паспорти

Як повідомляє “Новинарня“, про це написала німецька газета “Bild” з посиланням на відповідь уряду на запит депутатки Вільної демократичної партії Ренати Альт, яка є доповідачкою парламентської групи щодо України і Росії, передає “Європейська правда”.

З відповіді видно, що німецький уряд не робить розрізнення для звичайних російських паспортів і тих, що російська влада роздає починаючи з квітня в окупованих районах східної України.

З квітня Німеччина видала майже 100 тисяч віз власникам російських паспортів. Скільки з цього числа припадає на мешканців ОРДЛО – невідомо.

У відповіді депутатці федеральний уряд розкритикував указ Володимира Путіна про видачу паспортів мешканцям ОРДЛО, стверджуючи, що це порушення суверенітету України і Мінських домовленостей.

“Федеральний канцлер і федеральний міністр закордонних справ висловлюють промови на підтримку українському уряду. Але водночас можна легко ставити візи в російські паспорти, які Путін роздає на сході України! ” – сказала Рената Альт.

“Федеральний уряд підриває всі зусилля з деескалації і встановлення миру в Україні” – додала вона.

Як інформувала “Новинарня“, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким спрощується отримання громадянства РФ мешканцям усього Донбасу.

Читайте також:
ЄС не вводитиме санкції проти РФ через паспортизацію мешканців ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна