Війська Туреччини увійшли на територію Сирії, – Bloomberg

 

У середу, 9 жовтня, Туреччина почала перекидання військ на територію Сирії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на турецьке джерело.

За його словами, невелика передова група турецьких сил увійшла до Сирії рано вранці в середу недалеко від сирійських міст Таль-Абьяд і Рас-ель-Айн в межах підготовки до ширшого наступу.

Завдання турецьких військових — змусити курдські збройні загони відійти від кордону, сказав співрозмовник агентства, не розкриваючи інших деталей.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав, що “розгортання і робота стосовно операції все ще тривають”.

З боку курдських сил поки не було жодних коментарів. Раніше вони пообіцяли захистити себе від будь-якого турецького наступу.

Як інформувала “Новинарня“, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган нещодавно заявив про готовність до початку операції на півночі Сирії силами сухопутних та повітряних підрозділів. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччини, під час яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії, на схід від Євфрату, та домовилися зустрітися у Вашингтоні.

За словами Ердогана, підрозділи ЗС США почали залишати північні райони Сирії, — території, на яких Туреччина анонсувала початок найближчими днями військової операції.

Читайте також:
Час вийти з цієї безглуздої безкінечної війни, – Трамп про виведення військ із Сирії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.