Зрадника-поліцейського, що збирався підірвати магазин, звільнять після 4 років у СІЗО

 

Колишнього оперуповноваженого карного розшуку Дніпрорудненського міського відділення поліції в Запорізькій області засудили до 8 років і 3 місяців позбавлення волі без конфіскації майна.  Проте завдяки так званому “закону Савченко” відбувати термін йому залишилося трохи більше двох місяців.

Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 24 вересня.

Чоловіка визнали винним у сприянні терористичній організації, готуванні терористичного акту і незаконному зберіганні боєприпасів.

Він перебуває під вартою з 4 вересня 2015 року і цей термін йому порахують за “законом Савченко” як один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. Таким чином, засудженому залишилося відбути трохи більше двох місяців тюремного покарання.

За матеріалами справи, наприкінці листопада 2014 року співробітник поліції вступив у позаслужбові відносини з місцевим мешканцем села Приморське, який є військовослужбовцем Збройних сил України, і місцевим жителем та розпитував їх про місцезнаходження військової частини, живої сили, а також наявність важкого озброєння.

Крім того, обвинувачений начебто вступив у злочинну змову з представникам “ДНР” і мав влаштувати терористичний акт – підірвати магазин, який належить депутату Дніпрорудненської міської ради, що відомий активною громадянською позицією на підтримку законної влади та Збройних сил України та займається волонтерською діяльністю.

Працівник поліції отримав від невстановлених осіб дві бойові ручні оборонні осколкові гранати Ф-1. Одну гранату він сховав на горищі літньої кухні, а другу поклав в автомобіль, яким користувався. Однак план реалізувати не вдалося, адже зловмисника затримала СБУ.

Вдома у поліцейського знайшли листівки “Говорит Запорожская республика – “Запорожская Русь!”, зображення супутникових знімків Запорізької АЕС, касовий чек на купівлю права проїзду у рейсовому автобусі Донецьк – Запоріжжя.

Як повідомляла “Новинарня“, Київський райсуд Харкова визнав 52-річну проросійську бойовичку Марину Ковтун винною у співучасті в теракті у пабі “Стіна” на вулиці Римарській у 2014 році та призначив їй покарання у вигляді 11 років розбавлення волі.
Коли вирок набере законної сили, з урахуванням “закону Савченко” Ковтун відбуватиме покарання менше року, адже вона вже провела в СІЗО п’ять років.

Читайте також:
Бойовик “ДНР” Тереза – Лариса Чубарова – засуджена в Харкові до 11 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.