У Google Play з’явилася гра про шамана, який ішов виганяти Путіна

 

В Google Play з’явилася гра про якутського шамана Олександра Габишева, який ішов на Москву “виганяти” Володимира Путіна.

Як повідомляє “Новинарня“, гра доступна для скачування в Google Play.

У ній потрібно пробиватися за допомогою магії через “загони гвардійців” і очищати територію від “темних сил”.

Шлях шамана. Допоможи Якутському шаману дійти до світового зла. Знешкодь більші за чисельністю загони ОМОНу. Проведи обряд і очисти величезну територію від темних сил. Засновано на реальних подіях! “, – сказано в описі гри.

Автором є команда челябінських розробників Ogont. Станом на четвер, 3 жовтня, гру завантажили вже більше, ніж тисяча користувачів, “Якутський шаман” посів сьоме місце в топі ігор, що набирають популярність.

Розробники пояснили новинному порталу “Тайга.Інфо” , що поява гри викликана резонансом навколо походу шамана.

“Зацікавилися історією шамана, так як вона була дійсно гучною і висвітлювалася багатьма ЗМІ. Ми вирішили зробити гру, яка б наочно показувала труднощі на шляху у шамана в ігровій формі”, – сказали творці.

Шаман Олександр Габишев у березні 2019 року вирушив пішим походом з Якутії до Москви, щоб “вигнати Путіна” і “відновити народовладдя”. За два роки він планував пройти 8 тисяч кілометрів.
Габишев вважає президента Росії породження темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаманові. Відео з проповідями шамана набрали більше мільйона переглядів. Після пів року дороги мітинги за участю Габишева в Забайкаллі та Бурятії зібрали по кілька сотень людей.
У ніч на 19 вересня Габишева викрали невідомі на трасі “Байкал” в Бурятії (як виявилося – затримали силовики). Його повернули в Якутськ.

У правозахисній організації Amnesty International якутського шамана назвали в’язнем совісті і вимагали його звільнення.

Прихильники шамана, що приєдналися до нього в дорозі, планують продовжити шлях Габишева.

21 вересня 2019 року суд обрав запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд якутському шаману Олександру Габишеву.

Читайте також:
Якутський шаман, який іде виганяти Путіна, здолав вже 3 тис. км та дістався Іркутської області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна