Якутський шаман, який іде виганяти Путіна, здолав вже 3 тис. км та дістався Іркутської області

 

Якутський шаман Олександр Ґабишев вже півроку – від 6 березня — йде вздовж далекосхідних трас в бік Москви, звідки в 2021 році має намір вигнати президента РФ Володимира Путіна. 

Як повідомляє “Новинарня“, у четвер, 12 вересня, шаман оминув Улан-Уде і досяг Іркутської області, пише “Збруч”.

Від Якутська до Москви майже 8 тис км, 3 тис з них вже позаду, по 20 км щодня. Ґабишев планує дійти до Москви наприкінці 2020 – на початку 2021 року.

Ґабишев йде по узбіччях автотрас і тягне за собою алюмінієвий візок з необхідними в дорозі речами, найосновніша з них – юрта, яку він встановлює для ночівлі.

Це вже друга спроба Ґабишева йти пішки в Москву. Першого разу у нього загинув його улюблений пес, якого збила машина; у цьому шаман побачив поганий знак і вирішив, що тоді час для його місії ще не настав.

За свої 3 тис км шляху Ґабишев поспілкувався з сотнями водіїв.

Карта руху шамана

Люди йдуть разом з шаманом якийсь відрізок шляху, знімають його на відео, дарують йому їжу і гроші. На ці кошти він іноді ночує в готелях. Недавно подарували “Жигулі”, але поліція машину конфіскувала.

Ґабишеву 51 рік. Вища освіта: історичний факультет Якутського держуніверситету, працював зварювальником, двірником тощо.

До шаманства Ґабишев прийшов в результаті медитацій за три роки страждань після смерті дружини. З горя він пішов жити в ліс і в пам’ять про дружину побудував каплицю.

Ґабишев переконаний, що послав його йти пішки в Москву сам Бог (він вірить в Христа). На переконання Ґабишева, Путін — демон, природа його не любить. Там, де з’являється Путін, потім трапляються катаклізми – природа таким чином очищається від нього. Справитися з демоном під силу тільки шаману, говорить Ґабишев.

Себе він називає шаманом-воїном, своїм завданням вважає відновлення в країні народовладдя і гармонії, за можливості, мирними засобами, але, якщо буде потрібно, то і силою. Ґабишев сподівається, що в дорозі до нього буде приєднуватися все більше людей, що допоможе вигнати демона. Каже, що політики тут марні, “тільки чаклунство на чаклунство”.

У липні Ґабишев досяг Чити, 12 липня виступив тут на влаштованому з цієї нагоди мітингу “Росія без Путіна”.

В Бурятії шамана зустріла група місцевих провладних шаманів із закликами відректися від шаманства, бо, мовляв, вигнання Путіна не є благою ціллю. З ними Ґабишев розійшовся мирно, але з бурятською поліцією вийшло гірше. Автоінспекція забрала подаровані “Жигулі” та заарештували кількох сподвижників Ґабишева.

Почався стихійний мітинг, що переріс в місцевий майдан, який тривав дві ночі. Нині вночі поліція арештувала протестувальників, що ночували в мікроавтобусі, кинувши всередину димову шашку.

Як інформувала “Новинарня“, Ґабишев вважає президента Росії породженням темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаманові.

Читайте також:
“Передаю естафету Путіну!” Реакція українських соцмереж на смерть Чуркіна

“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?” Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна