Шамана, який ішов виганяти Путіна, повернули в Якутськ

 

Затриманого у Бурятії шамана Олександра Габишева, який пішки ішов до Москви “виганяти” Путіна, вранці 20 вересня доставили у Якутськ.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію кореспонденту “Сибір.Реалії” підтвердили у пресслужбі уряду регіону.

У ніч на 19 вересня в соцмережах і пресі з’явилася інформація про зникнення Габишева. Довгий час Слідчий комітет Росії і МВС регіону відмовлялися коментувати інцидент із затриманням шамана. Лише вдень у поліції підтвердили затримання.

Правоохоронці РФ стверджують, що шамана підозрюють у злочині на території Якутії. Про яке правопорушення йде мова – не повідомляється.

Олександр Габишев у березні розпочав свою подорож із далекосхідного Якутська до Москви, де він мав намір “вигнати” Путіна з Кремля у 2021 році. Він називав президента Росії “породженням темних сил”, з яким під силу впоратися тільки шаману. Відео з проповідями шамана набрали більше ніж мільйон переглядів. Мітинги за участю Габишева в Забайкаллі і Бурятії зібрали по кілька сотень людей.

Як повідомляла “Новинарня“, якутський шаман Олександр Габишев вже шість місяців пройшов далекосхідними трасами в бік Москви.

За більш ніж 3 тис. км дороги Габишев поспілкувався з сотнями водіїв, відео з його проповідями набрали більше 1 млн переглядів.
На кордоні Бурятії та Іркутської області в Росії невідомі викрали Габишева 19 вересня. 

Читайте також:
“Передаю естафету Путіну!” Реакція українських соцмереж на смерть Чуркіна

“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?” Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна