Російська пропаганда намагається зробити Медведчука єдиним “реальним” конкурентом Зеленського

 

Лідера проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука пропагандисти з РФ хочуть зробити єдиним реальним і вагомим конкурентом президента Володимира Зеленського.

Про це свідчать результати моніторингу російської пропаганди на українських сайтах з маніпулятивними новинами та інтернет-виданнях ОРДЛО, інформують Тексти.org.ua.

Головною ідеєю, яка постійно відтворюється в російських пропагандистських матеріалах є те, що український президент Володимир Зеленський шукає можливі важелі тиску на Віктора Медведчука. При цьому він начебто не приховує “своєї неприязні до Медведчука”.

Згідно з даними дослідження, частка схожих матеріалів серед українських сайтів склала 6,21 %, у виданнях ОРДЛО вона була нижчою – 0,61 %.

Крім цього, продовжується потік дезінформаційних публікацій про невиконання Україною Мінських угод. Тут мова йде про проведення місцевих виборів в ОРДЛО та надання особливого статусу регіону з відповідними змінами до Конституції.

“Українські маніпулятивні сайти розповсюджують інформацію про втрату можливості покращення ситуації на Донбасі, а видання окупованих територій звинувачують українських політиків у тому, що їм не вигідне повернення Донбасу “без репресій і терору”, – йдеться в дослідженні.

При цьому, якщо в українських “зливних бачках” ця тема складає 6,07 %, то у виданнях ОРДЛО вона значно популярніша і досягає 13,75 % від загальної кількості новин.

Російські пропагандисти також намагаються порушувати проблеми геополітики.

Зокрема, вони стверджують, що діяльність України в ПАРЄ, а саме демарш української делегації, відтермінує досягнення миру.

Також вони переконують, що всупереч усьому Україна залишається занадто слабким гравцем на міжнародній арені. На підтвердження таких суджень вони інтерпретують у вигідному для себе ключі вислови політиків інших країн, наприклад, президента США Дональда Трампа, який нібито схиляється до дружби з Москвою.

Читайте також:
АДвоКАТ: вболівальники “Динамо” вивісили на стадіоні банер з портретом Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна