“На підтримку України”: Польща приєдналася до часткового бойкоту в ПАРЄ

 

Польща приєдналася до часткового бойкоту декількома національними делегаціями деяких офіційних заходів під час осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 1 жовтня, у кулуарах ПАРЄ заявив голова польської делегації Александр Поцей, передає “Укрінформ”.

“Я і моя делегація не братимемо участі в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи”, – сказав польський парламентарій.

Напередодні делегації Латвії, Литви, Естонії та Грузії на підтримку України відмовилися від участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії ПАРЄ.

У вівторок у Страсбурзькій опері пройде церемонія відзначення 70-річчя створення Ради Європи. Урочистості відбудуться на найвищому національному і міжнародному рівні за участі президента Франції Еммануеля Макрона. На церемонію запрошені близько 1200 високих гостей.

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

23 вересня українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

30 вересня президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль з приводу відсутності на осінній сесії постійної делегації парламенту України.

Читайте також:
“ОПЗЖ” на осінню сесію ПАРЄ відправляють свого представника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна