ГПУ передала до суду обвинувачення щодо командира столичної роти “Беркуту”

 

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури передало до суду обвинувальний акт щодо командира столичної роти “Беркуту”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у понеділок, 30 вересня, інформувала пресслужба відомства у Facebook.

“Завершено розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира роти ПМОП “Беркут” при ГУ МВС України в місті Києві за підозрою у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду”, – зазначається в повідомленні.

Мова йде про акцію протесту біля Києво-Святошинського районного суду, де було винесено вирок у справі “васильківських терористів”,10 січня 2014 року. Було заподіяно тілесні ушкодження 11 громадянам, журналісту, двом народним депутатам України. Серед постраждалих були Ірина та Юрій Луценки.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ст. 340, ч. 2 та ст. 365, ч. 1 ст. 171 КК (перевищення влади, умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів).

Нагадаємо, 30 вересня Дніпровський районний суд Києва виправдав екс-беркутівця Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану на колонаді стадіону “Динамо” у січні 2014 року.

Як інформувала “Новинарня“, Луценко сходив у НАБУ на допит у справі проти майданівця Бубенчика.

Читайте також:
Справи Майдану: суд заарештував ексзаступника міністра внутрішніх справ Ратушняка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна