Справи Майдану: суд заарештував ексзаступника міністра внутрішніх справ Ратушняка

 

Колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України Вікторові Ратушняку обрано запобіжний захід – тримання під вартою – у справах щодо Революції Гідності.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 18 вересня, інформує пресслужба Генеральної прокуратури України.

Його підозрюють в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів для перешкоджання проведенню протестів на Майдані, що призвело до масових жертв серед мітингувальників.

“Слідчим суддею Печерського районного суду Києва 16 вересня 2019 року задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

Мова йде про жертви у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 року та під час терористичного акту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

В офіційному повідомленні не називається імʼя підозрюваного, але кваліфікація правопорушень вказує на колишнього заступника міністра Віталія Захарченка — Віктора Ратушняка. 

Як інформувала “Новинарня“, суд пом’якшив запобіжний захід снайперу “Омеги”.

Читайте також:
Справа про розстріл Майдану: командир “Омеги” дав свідчення про застосування бронетехніки. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна