В Обухові попрощалися з офіцером Нацгвардії Олександром Марківим

 

В Обухові Київської області попрощалися з офіцером Бригади швидкого реагування Національної гвардії України 38-річним старшим лейтенантом Олександром Марківим, який загинув від кульового поранення в обличчя 27 вересня у районі Світлодарська на Луганщині.

Як повідомляє “Новинарня“, на прощання з загиблим в понеділок, 30 вересня,  на центральній площі зібралося близько тисячі осіб: і військових, і цивільних, інформують речники підрозділу, в якому служив Марків.

Зазначається, що тіло бійця поховали на міському цвинтарі Обухова, поряд з іншими захисниками України.

Рота почесного караулу Нацгвардії та побратими Олександра по військово-історичній реконструкції здійснили прощальний салют на честь полеглого воїна.

“Друзі та знайомі пам’ятають Олесандра тихим та спокійним хлопцем, і в той же час – полум’яним патріотом України, який не міг миритися з несправедливістю. Він до кінця захищав український суверенітет, спершу в ході Революції Гідності, а потім у боях з російсько-терористичним агресором на сході. Сашко прийшов добровольцем до лав Збройних сил України, взявши участь у бойових діях у районі Гранітного, а згодом долучився і до лав НГУ, пройшовши відбір до Бригади швидкого реагування”, – кажуть побратими.

Прощання з Марківим 1 Прощання з Марківим 2 Прощання з Марківим 3 Прощання з Марківим 4 Прощання з Марківим
<
>

Фото з ФБ-сторінки Романа Кулика

Військові діляться спогадами: Олександр був хорошим другом та проявив неабиякі командирські якості.

“Під час російського обстрілу позицій Бригади у зоні проведення ООС, рятуючи побратимів від ворожого вогню, Олександр здійснював коригування вогневих засобів Бригади й дістав смертельне поранення. Він загинув як воїн, захищаючи своїх ближніх та свою родину”, – діляться подробицями останнього бою Олександра.

Вдома у чоловіка залишилася дружина і дев’ятирічний син.

Олександр Марків народився 6 серпня 1981 року в місті Обухів на Київщині.

Навчався в Академії державної податкової служби України в Ірпені (2003, фінансове право), МАУП (2007, облік і аудит). Закінчив військову кафедру (молодший лейтенант запасу).

Юрист, менеджер, митний брокер, фахівець з логістики.

З 2002 року працював на ВВП “Біор”, в Науково-дослідному інституті механічної обробки деревини, ДПІ Обухівського району (2004—2010), на Київському картонно-паперовому комбінаті, ЗАТ “Ерго”.

За віросповіданням – “православний рідновір-язичник” (так писав у себе в ФБ).

Марків був багаторічним членом військово-історичного клубу “Повстанець” у Києві (спеціалізація клубу – УПА і війська доби УНР). У “Повстанці” Сашка кликали “друг Чумак”.

Служив командиром зенітно-ракетного взводу у 4-й бригаді оперативного призначення НГУ (БрШР).

До армії пішов ще 2014 року, відразу потрапив на фронт, служив на різних молодших командирських посадах у 72-й окремій механізованій бригаді.

Як інформувала “Новинарня“, 27 вересня у районі Світлодарська (Луганський напрямок) внаслідок осколкового поранення в голову загинув 38-річний офіцер Олександр Марків, позивний “Сумрак”, із Бригади швидкого реагування Національної гвардії України.

Напередодні, в неділю 29 вересня, тіло загиблого доставили у рідне місто – домовину з військовим вже поночі місцеві зустрічали на колінах.

Читайте також:
У “Мечці” помер боєць 56 омпбр Володимир Аджавенко, поранений снайпером під Пісками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна