“Є ідеї щодо працевлаштування?”: Данилюк подав у відставку через конфлікт із Богданом

доповнено

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк написав на ім’я президента заяву про відставку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 27 вересня, інформує пресслужба офісу президента у Facebook.

Зазначається, що Данилюк написав заяву на ім’я президента перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент розгляне її після повернення до Києва.

За декілька годин до офіційної заяви ОПУ, Данилюк у Facebook прикріпив скріншот новини про його відставку з посиланням на джерела і підписав: “Є ще ідеї щодо працевлаштування?”.

ДОПОВНЕНО. Президент Володимир Зеленський власноруч викреслив прізвище Данилюка зі списку офіційної делегації для візиту в США. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в офісі президента. За словами співрозмовника, це стало останньою краплею в рішенні секретаря РНБО написати заяву про звільнення.
Із джерел в оточенні Данилюка “УП” стало відомо також, що він звільнився через конфлікт із головою офісу президента Андрієм Богданом.

Цю саму версію – конфлікт із Богданом – викладає в “Телеграмі” журналістка Соня Кошкіна: “неможливість миритися з патологічним хамством одного з колег”.

За її даними, Данилюк написав заяву на звільнення ще до візиту Зеленського у США. Планувалося, що секретар РНБО не одразу “грюкне дверима”, а ще має обговорити з президентом “шляхи оптимізації”. Однак ця розмова не відбулася, бо перед тим “відбувся злив, і ОП його дуже швидко підтвердив”.

“Так що Данилюк тепер точно йде… Цікаво, що таке велике намічається, що Данилюк, який добре розбирається у фінансах, став заважати?” – пише Кошкіна.

Вона зазначає, що в підкилимних іграх на Банковій “ця людина” (Богдан) поки що перемагає.

Як інформувала “Новинарня“, 28 травня 2019 року секретарем РНБО був призначений ексміністр фінансів часів Порошенка Олександр Данилюк. Він став членом команди Володимира Зеленського ще на початку президентської виборчої кампанії, взимку 2019 року.

Читайте також:
Данилюк анонсував створення нового аналітичного органу з “креативною назвою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна