Данилюк анонсував створення нового аналітичного органу з “креативною назвою”

 

Протягом цього тижня в Раді національної безпеки й оборони обіцяють завершити роботу над законопроектом про Службу фінансових розслідувань.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 27 серпня, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк.

За словами Данилюка, Служба буде аналітичним, а не силовим центром, покликаним упереджувати вчинення злочинів у фінансовій сфері, зокрема, займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та вчинення таких злочинів.

Данилюк каже, що завдання створення Служби фінансових розслідувань президент України Володимир Зеленський розглядає як пріоритетне.

“Кількість працівників СФР не має перевищувати 3000 осіб. Чисельність нової структури визначатиметься за рішенням Кабінету Міністрів України. Для забезпечення прозорості відбору співробітників до нової Служби буде створено спеціальну комісію. Її членами зможуть стати представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів”, – додали у прес-службі РНБО.

Данилюк також зазначив, що назва органу буде креативна.

“До речі, з’явилася креативна ідея щодо назви нового органу, але тримаємо інтригу”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, ще у 2017 році Уряд затвердив законопроект про Службу фінрозслідувань замість податкової міліції.

Читайте також:
Перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна