Уряд затвердив законопроект про Службу фінрозслідувань замість податкової міліції

 

Кабінет Міністрів схвалив законопроект, яким в Україні створюється Служба фінансових розслідувань, яка повинна замінити податкову міліцію. Таке рішення було прийнято урядом у середу, 22 березня.

“Йде перехід від розпорошеної, чисельної, неефективної системи до єдиної компактної професійної і ефективної служби”, – сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, представляючи проект.

Гранична чисельність працівників буде визначатися Кабінетом Міністрів, “хоча попередньо ми визначили, що це буде десь близько 3,5 тисяч осіб максимум”, – сказав Данилюк.

“Основними функціями Служби фінансових розслідувань (СФР) будуть виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів, які спрямовані проти публічного інтересу у сфері фінансів та суміжних сферах… Для цього СФР буде мати весь спектр інтересів, в тому числі право ведення оперативно-розшукової діяльності”, – розповів глава Мінфіну.

За його словами, СФР буде “центральним органом виконавчої влади, який скеровується і координується урядом через визначеного міністра”.

Говорячи про підслідність нової Служби, Данилюк сказав, що вона буде “обмеженою”: “Це буде сконцентрована служба, яка буде діяти там, де дійсно наноситься шкода державі. До підслідності Служби будуть відноситися злочини об’єктами яких є порядок фінансування політичних партій, порядок фінансування та оподаткування господарської діяльності, порядок обігу підакцизних товарів, функціонування грошової та банківської системи, порядок випуску та обігу цінних паперів”.

Читайте також:
Парламент провалив ініціативи Банкової щодо Податкової міліції й аудитора НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна