Президенти та перші леді: подружжя Трампів зустрілося із Зеленськими

 

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 24 вересня, разом з дружиною поспілкувався з президентом США Дональдом Трампом та Меланією Трамп.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 25 вересня, у Twitter написала речниця президента України Юлія Мендель.

“Вчора президент України Володимир Зеленський із пані Оленою Зеленською поговорили з президентом США Дональдом Трампом і його дружиною Меланією Трамп на офіційному прийомі, влаштованому президентом США та Першою леді”, – розповіла Мендель, додавши, що в середу Зеленський матиме двосторонню зустріч з Трампом.

Зеленський і Трамп у середу мають провести офіційну зустріч, яка триватиме близько години.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуватє з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. У плані – виступ із промовою під час загальних дебатів сесії ГА ООН, участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.
Крім того, у Нью-Йорку глава держави має провести низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Зокрема, Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: говорили про НАТО, українські реформи, флот і корупцію.

Раніше новий президент України ініціював зустрічі у нормандському форматі (Україна – Німеччина – Франція – Росія) для розв’язання проблем Донбасу у липні, згодом – у вересні.

24 вересня Зеленський на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН обговорив із канцлером Німеччини Ангелою Меркель підготовку до “нормандського саміту”.

Читайте також:
Зеленський на зустрічі з діаспорою у США: Ви – наші найкращі дипломати

Зеленський в ООН: Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна