“ОПЗЖ” на осінню сесію ПАРЄ відправляють свого представника

 

Політична партія “Опозиційна платформа – За життя” заявила про продовження своєї роботи у рамках Парламентської асамблеї Ради Європи, попри офіційну відмову делегації Верховної Ради України від участі в осінній сесії ПАРЄ 30 вересня – 4 жовтня.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 25 вересня, йдеться у заяві політичної сили.

“Нова влада продовжує курс “парламенту Порошенка” на нагнітання напруженості в Європі і самоізоляцію України. 2Опозиційна платформа – За життя2 послідовно виступає за діалог заради миру на всіх майданчиках. Незважаючи на чергову політичну витівку партії влади, ми продовжимо роботу в рамках ПАРЄ”, – йдеться у заяві партії.

В “ОПЗЖ” заявили, що делегують свого представника для участі у роботі осінньої сесії ПАРЄ.

Як відомо, 23 вересня делегація Верховної Ради України офіційно відмовилася взяти участь в осінній сесії Парламентській асамблеї Ради Європи, яка відбудеться з 30 вересня до 4 жовтня.

Голова делегації Єлизавета Ясько назвала таке рішення “способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ”. Водночас, за її словами, члени делегації проводитимуть консультації з партнерами по ПАРЄ.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 25 червня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

На знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму проти РФ українська делегація вирішила призупинити роботу в ПАРЄ та вийшла із сесійної зали.

Свої заяви з приводу рішення ПАРЄ оголосили Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

26 червня ПАРЄ ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації Росії без жодних обмежень, попри порушення РФ принципів Ради Європи.
Сім національних делегацій, включаючи українську, оголосили демарш через повернення Росії до ПАРЄ.

Тоді представник штабу Зеленського, голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков розкритикував демарш української делегації в ПАРЄ.

На початку жовтня почнеться осіння сесія ПАРЄ, вже з представниками Росії. На ній мають розглянути проєкт резолюції щодо становища кримських татар на окупованому РФ півострові.

21 вересня голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентських зв’язків Богдан Яременко (“Слуга народу”) заявив, що українська делегація не братиме участі в осінній сесії ПАРЄ.
Водночас близько половини депутатів, які увійшли до складу делегації, планують поїхати на сесію ПАРЄ.

Читайте також:
“Вони і після цього нас повчатимуть?” Реакція соцмереж на прощення ПАРЄ Росії

“Смерть далеко від Європи, поки між ними стоїть український солдат. А в нас є тільки ми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна