Політв’язнів Бессарабова та Дудку етапували до Москви

 

Засуджених у “справі українських диверсантів” політв’язнів Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапували з СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок. Зараз вони перебувають у СІЗО № 1 Краснодара.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 25 вересня, розповів журналістам адвокат Сергій Легостов.

“Днями стало відомо, що Володю Дудку та Олексія етапували із Сімферополя до Москви в СІЗО “Лефортово”. Поки що вони в Краснодарі”, – розповів адвокат.

Як відомо,  Севастопольський міський суд 4 квітня засудив фігурантів “справи українських диверсантів” Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – в розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабова – в розмірі 300 тисяч рублів.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку цим вироком.

Нагадаємо, ФСБ РФ заявила, що 9 листопада в Севастополі затримали “учасників диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України”. Пізніше з’ясувалося, що затримано Бессарабова Олексія Євгеновича, Штиблікова Дмитра Анатолійовича й Дудку Володимира Михайловича.
Трьох підозрюваних у підготовці диверсій арештували.
Управління розвідки Міноборони України заперечує, що в Криму затримали його співробітників.

Читайте також:
Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова
візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

Три роки “кримських диверсантів”: тюрми, тортури, брехня ФСБ, шанс на визволення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна