Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

 

Федеральна служба безпеки РФ оприлюднила відео затримання “українського диверсанта” Дмитра Штиблікова в окупованому Севастополі та обшуку в нього вдома.

У ФСБ стверджують, що інформацію про “групу терористів у Криму” окупаційна спецслужба нібито отримала ще два тижні тому, а потім стежила за їхніми діями, передає пропагандистський канал Ren TV.

“При обшуках у чоловіків вилучили вибухові пристрої, зброю, засоби спеціального зв’язку, а також карти, на яких було позначено, де заплановані атаки”, – йдеться в повідомленні російського медіа.

На відео, поширеному Ren TV, показано, як на Дмитра Штиблікова на вулиці нападають люди в уніформі ФСБ, скручують, надягають кайданки та заштовхують в автомобіль.

Показовими є речі, на яких акцентує увагу ФСБ під час обшуку в помешканні Штиблікова: український прапорець, ваза з тризубом, декоративна дерев’яна булава, візитка Дмитра Яроша з логотипом “Правий сектор”, символіка українських збройних сил та військових частин, погони полковника ЗСУ, документи з печатками військової частини, навушники, камуфляжний одяг, пістолет Макарова, страйкбольний автомат (для стрільби пластиковими кульками із фарбою) тощо.

Відео:

Як повідомляла “Новинарня“, 10 листопада ФСБ РФ заявила про затримання “диверсійної групи Міноборони України” в окупованому Севастополі.

Затримані Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов та Володимир Дудко нібито планували “здійснення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення півострова Крим”.
Головне управління розвідки Міноборони України спростувало цю заяву як “черговий фейк”.

Пізніше Ленінський суд окупованого Севастополя арештував на два місяці всіх трьох затриманих.

Дмитро Штибліков – експерт, аналітик. Колишній військовий ЗСУ, розвідник, службу проходив у Криму. Із 2004 року – у відставці. Підполковник запасу, магістр міжнародних відносин.
Після звільнення в запас працював у Центрі сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону “Номос” (Севастополь).
У багатьох інтерв’ю до 2014 року Штибліков висловлювався за виведення Чорноморського флоту РФ із Севастополя та пропонував механізми для цього.

Це вже другий випадок затримання окупаційними органами безпеки в Криму так званих “українських диверсантів”.

10 серпня ФСБ РФ повідомила, що в Криму затримано громадянина України Євгена Панова,колишнього учасника АТО, назвавши його співробітником української розвідки.

На цій підставі Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму, а президент Путін скасував зустріч у “нормандському форматі”.
Український Генштаб назвав ці заяви провокацією.

Крім Панова, було затримано й арештовано ще кількох осіб, зокрема раніше судимого Андрія Захтея, який в останні роки проживав у Росії.
Панова і Захтея перевезли в СІЗО “Лефортово” у Москві. До Панова не допускають російських адвокатів.

Читайте також:
ФСБ силою вибивало з Панова зізнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна