Богдан у Нью-Йорку дав інтерв’ю російським пропагандистам

 

Голова офісу президента України Андрій Богдан у полях Генасамблеї ООН попав під приціл російських пропагандистів з телеканалу “Россия”.

Як повідомляє “Новинарня“, відео у своєму telegram-каналі оприлюднила пропагандистка з РФ Ольга Скабєєва.

“Здається, вони (перемовини між Зеленським та Путіним, – ред.) обов’язково будуть. Єдине:  залишилось з’ясувати, хто ще буде присутнім на цих перемовинах. Я про нормандський формат. Ми сподіваємось, що можна все вирішити, але це залежить більшою мірою від бажання керівництва РФ, тому ви, як журналісти і ваші глядачі, повинні давати сигнали, що мир з Україною необхідний для розвитку обох держав“, – заявив Богдан.

Пропагандисти спитали у нього, чому Кучма не підписав “формулу Штайнмайєра”, на що той відповів:

“Не знаю, чому Кучма не підписав “формулу”. Я не в курсі, підписав, не підписав, обговорював, не обговорював”.

Президент Зеленський також мав контакт із російськими журналістами.

Він заявив, що президент США Дональд Трамп не тиснув на нього під час липневої розмови.

“На мене ніхто не може тиснути, тому що я президент незалежної країни. На мене тиснути може, до речі, тільки одна людина. На мене тиснути може тільки мій син, якому 6 років”, – сказав президент.

Відповідаючи на питання, чи хоче він розширити “нормандський формат” і запросити США або Великобританію, Зеленський сказав, що зараз починається робота в форматі чотирьох країн, а що буде далі, – буде видно.

https://www.youtube.com/watch?v=XvRIYS0ec0Q

Зеленський не зупинився, щоб дати коментарі росЗМІ, він відповідав на питання на ходу. Усі свої репліки президент України говорив або українською, або починав українською, а далі продовжував російською.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуватє з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. У плані – виступ із промовою під час загальних дебатів сесії ГА ООН, участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.
Крім того, у Нью-Йорку глава держави має провести низку двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Зокрема, Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: говорили про НАТО, українські реформи, флот і корупцію.

Раніше новий президент України ініціював зустрічі у нормандському форматі (Україна – Німеччина – Франція – Росія) для розв’язання проблем Донбасу у липні, згодом – у вересні.

Читайте також:
Зеленський на зустрічі з діаспорою у США: Ви – наші найкращі дипломати

Зеленський в ООН: Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна