Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2020 через новий допінговий скандал

 

Збірну Росії можуть від участі в літній Олімпіаді-2020, яка пройде в Токіо, через новий допінговий скандал.

Як пише британське видання Telegraph, росіяни, перш ніж передати дані спортсменів про допінг до Всесвітнього антидопінгового агентства, підробляли інформацію.

У ВАДА вважають, що Москва маніпулювала даними останні 18 місяців.

Протягом наступних двох місяців можуть бути представлені нові докази підробки допінг-проб, що може привести до виключення російських спортсменів від участі в Олімпійських іграх.

Раніше, в липні 2019 року, стало відомо, що Всесвітнє антидопінгове агентство підозрює 298 російських спортсменів у порушенні антидопінгових правил.
У червні повідомлялося, що ВАДА планує відкрити понад 100 справ проти російських спортсменів, яких підозрюють у використанні допінгу на зимовій Олімпіаді-2014 у Сочі.
Тоді ж Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) продовжила дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики.

У вересні 2018-го ВАДА відновила статус Російської антидопінгової агенції (РусАДА).

Як відомо, повноваження РусАДА як повноправного члена ВАДА були припинені восени 2015 року після доповіді комісії ВАДА про систему масового вживання допінгу в російському спорті. Тоді ж призупинили роботу московської антидопінгової лабораторії.

Через відкликання статусу РусАДА і розслідування ВАДА російських легкоатлетів та паралімпійців відсторонили від літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. На зимовій Олімпіаді-2018 нечисленні російські спортсмени також виступали під нейтральним прапором.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна