IAAF продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів за допінг

 

Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) проголосувала за продовження чинного покарання за допінг для російських спортсменів.

Про це повідомляє BBC.

“Російські спортсмени можуть пропустити чемпіонат світу цього року в місті Доха після того, як Міжнародна федерація легкої атлетики проголосувала за залишення в силі покарання за допінг для росіян”, — йдеться у повідомленні.

Міжнародна федерація легкої атлетики ухвалила це рішення на засіданні ради у Монако, це вже водинадцяте, коли вона проголосувала за збереження заборони для спортсменів РФ.

Спортсмени не мають права представляти на змаганнях Росію з листопада 2015 року – після спалаху допінгового скандалу за участю державних структур РФ.

Нагадаємо, чемпіонат світу з легкої атлетики відбудеться з 28 вересня по 6 жовтня 2019 року. За умовами заборони IAAF, російські спортсмени не можуть змагатися під прапором РФ. Проте спортсмени, які пройдуть допінг-тести IAAF, зможуть виступати під нейтральним прапором.

Інформація про загрозу відсторонення росіян від Олімпіади надходила на тлі підготовки до засідання ради Міжнародної федерації легкої атлетики, де мало розглядатися питання відновлення ВФЛА, членство якої було припинено ще в листопаді 2015 року.

Читайте також:
Спортивний суд анулював “допінговий” здобуток на Олімпіаді ще однієї спортсменки з Росії

Путін зарив носом під час “кола пошани” на хокеї. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна