ВАДА відновила статус Російської антидопінгової агенції

 

Всесвітня антидопінгова агенція відновила статус Російської антидопінгової агенції на засіданні виконкому організації, яке відбулося 20 вересня на Сейшельських островах.

За відновлення статусу РусАДА проголосували більшість членів виконкому, повідомила прес-служба ВАДА.

Однією з умов відновлення статусу російської агенції президент ВАДА Крейг Ріді назвав доступ світової організації до даних та зразків колишньої Московської антидопінгової лабораторії. В іншому разі, наголосив Ріді, РусАДА може бути повернутий статус “невідповідності” вимогам ВАДА.

Як відомо, повноваження РусАДА як повноправного члена ВАДА були припинені восени 2015 року після доповіді комісії ВАДА про систему масового вживання допінгу в російському спорті. Тоді ж призупинили роботу московської антидопінгової лабораторії.

Через відкликання статусу РусАДА і розслідування ВАДА російських легкоатлетів та паралімпійців відсторонили від літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро. На зимовій Олімпіаді-2018 нечисленні російські спортсмени також виступали під нейтральним прапором.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна