МОУ планує змінити не чисельність, а структуру Збройних сил, – Загороднюк

 

Міністерство оборони України на чолі з новим керівником не планує скорочувати чисельність Збройних сил, але планує змінити їхню структуру.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода”, що вийшло 21 вересня, заявив міністр оборони Андрій Загороднюк.

“Ми не плануємо скорочувати склад ЗСУ. Питання в тому, щоб ті ресурси, які в нас є, були направлені туди, куди нам потрібно. В першу чергу це на нарощування бойових частин”, – сказав міністр.

“Є штатна чисельність, а є фактична. Наразі фактична – 250 тисяч. У цьому проміжку. А штатна – вища. Питання не в цьому. Питання в переоцінці структури ЗСУ. Тобто, скільки нам потрібно військовослужбовців, в яких бригадах, де вони мають бути розташовані, яким чином укомплектовані і де ми можемо вивільнити особовий склад та направити в інші підрозділи“, – зазначив Загороднюк.

За його словами, це питання стратегічного планування, яке зараз почалося.

За повідомленням міністра, питання зміни структури Збройних сил буде вирішено після ухвалення плану оборони України.

“У цьому плані оборони буде сказано, яка нам потрібна чисельність і де, і в якій структурі. Ми скажемо, що ось це – наша загроза, ось це – наш план оборони, тут – нам потрібно стільки людей, тут – нам потрібні такі бригади, тоді громадськість і всі побачать, що дійсно є розуміння, куди воно буде направлено, яким чином це буде структуровано”, – сказав Загороднюк.

Міністр повідомив, що план оборони України буде повністю представлений наступного року.

Нагадаємо, цього тижня Верховна Рада ухвалила законопроєкт президента Зеленського “Про оборону”.

Читайте також:
Перебудова ВМСУ почнеться швидко, – міністр оборони Загороднюк

План розведення військ на Донбасі готується, будемо слідкувати за тією стороною, – МОУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна