План розведення військ на Донбасі готується, будемо слідкувати за тією стороною, – МОУ

 

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Генеральний штаб ЗСУ створює план розведення сил на Донбасі, його представлять згодом.

Про це глава МОУ повідомив в інтерв’ю “Радіо Свобода”, яке вийшло 21 вересня.

“Дійсно, план розведення зараз створюється. Зараз Генштаб над цим працює. Звичайно, він буде представлений, він буде враховувати всі ризики. І, звичайно, щодо кожної з цих ділянок буде йти підготовка, пояснення, проробляння всіх технічних питань, логістичних, питань безпеки і так далі”, — сказав міністр оборони.

Також Загороднюк наголосив, що це буде “не відступ, а розведення”.

“Ми говорили з військовими і з Генштабом, ніхто не буде робити цього без підготовки. Це, звичайно, буде пророблено правильно для того, щоб уникнути надмірних ризиків при розведенні. Звичайно, ми будемо слідкувати за тим, щоб та сторона також це робила. Ми говорили з військовими і з Генштабом, ніхто не буде робити цього без підготовки. Це, звичайно, буде пророблено правильно для того, щоб уникнути надмірних ризиків при розведенні. Звичайно ми будемо слідкувати за тим, щоб та сторона також це робила“, — додав Загороднюк.

Як інформувала “Новинарня“,  18 вересня командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко у Краматорську на зустрічі з координаторкою системи ООН з гуманітарних питань Оснат Лубрані розповів, що вздовж всієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях проводяться підготовчі заходи з відведення військ.
Це викликало обурення у ЗМІ й багатьох українських середовищах.

13 вересня президент Володимир Зеленський сказав, що очікує на розведення сил у Петровському й Золотому в найближчі тижні.

Читайте також:
Росія на ТКГ заблокувала наступне розведення військ, – Оліфер

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна