Росія на ТКГ заблокувала наступне розведення військ, – Оліфер

 

Українська сторона підтвердила готовність до розведення сил та засобів в районах Золотого та Петрівського на Донбасі. Але російська сторона заблокувала визначення можливої дати такого розведення.

Про це повідомила Дарка Оліфер, речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

За словами Оліфер, в ході обговорень у Мінську українська сторона також заявила, що не має принципових заперечень по суті “формули Штайнмайєра” щодо місцевих виборів.

“Однак реалізація цієї формули можлива лише за умови виконання наступних пунктів: повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки; розведення сил та засобів вздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної Виборчої Комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю за непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами”, – написала Оліфер у фейсбуці ввечері в середу, 18 вересня.

При цьому, за словами речниці, сторонами досягнуто “значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб”.

Крім того, Оліфер повідомила, що в соціально-економічній підгрупі працюють над забезпеченням життєдіяльності інфраструктури Донбасу та підготовкою до холодної пори року.

Нагадаємо, раніше цього дня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про те, що дав згоду на так звану “формулу Штайнмайєра” щодо врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Читайте також:
“Не відступ”: міністр оборони Загороднюк розповів деталі щодо розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна