Перебудова ВМСУ почнеться швидко, – міністр оборони Загороднюк

 

Перебудова Військово-Морських сил ЗСУ — питання кількох років, але робота в цьому напрямку розпочнеться швидко.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“У нас взагалі питання розвитку ВМС – це питання дуже серйозного перегляду. Тому що, як відомо, вийшла з Криму дуже невелика частина, деякі з них звільнилися після цього. І нам треба повністю перебудовувати ВМС. Тобто це не питання тільки особового складу, це взагалі питання розбудови ВМС… Це не може бути зроблено швидко. Це буде швидко почато. Є стадії. Взагалі, це питання років”, – сказав Загороднюк.

За словами міністра, є нова концепція щодо розвитку ВМС України, але мало що з неї було реалізовано.

Він зауважив, що придбання кораблів і взагалі розбудова інфраструктури ВМС – процес дуже дороговартісний і тривалий. Наприклад, будівництво одного корабля триває декілька років.

“Звичайно, можна купувати. Як ви знаєте, ми отримуємо кораблі з Америки. Ми будемо продовжувати працювати з нашими партнерами”, – зазначив міністр.

Серед пріоритетів розвитку ВМС Загороднюк назвав, у першу чергу, розвиток інфраструктури, зокрема бойової, та унеможливлення заходу ворожих сил з моря. Серед іншого – розвиток самих кораблів, нарощування спроможностей, зміна доктрини і “все, що пов’язано з професійним особовим складом”.

Читайте також:
Українські екіпажі катерів класу Island завершили підготовку у США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна