Рада ухвалила закон Зеленського “Про оборону”

 

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про оборону України” щодо організації оборони держави”.

Як передає “Новинарня“, законопроєкт №1011 на вечірньому засіданні в п’ятницю, 20 вересня, у другому читанні та в цілому підтримали 286 народних депутатів.

“За” тією чи іншою мірою проголосували всі фракції, крім “ОПЗЖ”. У монобільшості, фракції “Слуга народу”, зелені кнопки натиснули 234 депутати з 251.

Проєкт ініціював президент Володимир Зеленський.

Закон визначає, що планом оборони є сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

При цьому президент для організації оборони держави за поданням Кабміну затверджуватиме план оборони, його структуру та військово-адміністративний поділ території України. Порядок розробки плану оборони визначається Кабінетом Міністрів.

Законом встановлено, що видання плану оборони скоординує діяльність складових сил оборони та дасть можливість підготувати органи державної влади, органи місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони.

Закон набуде чинності наступного дня після опублікування.

Читайте також:
На випадок воєнного стану: Зеленський вніс зміни у положення про військову службу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.