Адвокат Трампа визнав, що просив ГПУ почати розслідування проти Байдена

 

Адвокат президента США Рудольф Джуліані визнав, що просив владу України провести розслідування щодо колишнього віце-президента Джо Байдена.

Як повідомляє “Новинарня“, таку заяву Джуліані випадково зробив у бесіді з ведучим “CNN” Крісом Куомо.

Зокрема, ведучий запитав Джуліані, чи просив той владу України провести розслідування щодо представників родини Джо Байдена.

“Ні, я цього не робив. Я просто просив Україну розслідувати звинувачення у втручанні українців у вибори 2016 року на користь Гілларі Клінтон”, — відповів Джуліані.

Ведучий знову поставив питання на таку саму тему:

“Так ви ніколи і нічого не питали про Гантера Байдена? Ви ніколи нічого не просили щодо Джо Байдена у прокурора (очільника ГПУ — Ред)?”

“Єдине, що я попросив — це зрозуміти, як той, хто був призначений, закрив справу”, — відповів Джуліані.

“Так ви просили Україну розглянути справу Джо Байдена?” — зазначив Куомо.

“Звісно, так”, — сказав Джуліані.

Як відомо, йдеться про так звану “справу Burisma”. Син колишнього віце-президента Байдена Гантер у 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газовидобувної компанії Burisma. Цю компанію пов’язують з ексміністром уряду Азарова Миколи Злочевського.

Команда Трампа намагається довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Джо Байден, крім того, розглядається як найбільш ймовірний суперник Трампа на виборах у листопаді 2020 року. Колишній глава ГПУ Юрій Луценко заявляв, що Байден-молодший не є фігурантом розслідувань правоохоронних органів України.

Як інформувала “Новинарня“, у США закликають до імпічменту Трампу, якщо підтвердиться його тиск на Україну. Сам Трамп вважає поширену інформацію “фейковими новинами” та “гарасментом”.

Читайте також:
Зеленський і Трамп зустрінуться у Нью-Йорку наступного тижня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна