У США закликають до імпічменту Трампу, якщо підтвердиться його тиск на Україну

 

У разі, якщо підтвердиться інформація про тиск Дональда Трампа на українську владу з метою здобути перемогу на наступних президентських виборах у США, Конгрес муситиме застосувати процедуру імпічменту.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 вересня, заявив у Twitter американський юрист Джордж Конвей.

“Якщо це дійсно сталося, Дональду Трампу мають негайно оголосити імпічмент і усунути його від посади”, – написав Конвей.

Йдеться про поширену, зокрема виданням The Independence, інформацію, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Дональд Трамп міг вимагати від українського колеги відкрити розслідування проти сина екс-віцепрезидента США Джо Байдена. Демократ Джо Байден має намір брати участь у президентських перегонах і наразі є головним конкурентом Трампа.

Сам Трамп заявив у Twitter, що вважає поширену інформацію “фейковими новинами” та “гарасментом”.

“Усі опитування та деякі абсолютно нові опитування демонструють дуже малу підтримку імпічменту. Таке марнування часу, який з особливо великою користю можна присвятити зниженню цін на ліки за рецептом, охорону здоров’я, інфраструктуру тощо. Ще одна історія фейкових новин – це ніколи не закінчується! Практично в будь-який час, коли я розмовляю по телефону з іноземним лідером, я розумію, що може бути багато людей із різних американських агентств, які слухають, не кажучи вже про тих, хто з іншої країни. Немає проблем! Знаючи все це, чи буде хтось настільки тупий, щоб повірити, що я сказав щось неприйнятне іноземному лідером під час такого потенційно “густонаселеного” дзвінка. Я б робив тільки те, що правильно, і робив би тільки добре для США! Президентський гарасмент!” – написав Трамп.

Крім того, інші американські ЗМІ пишуть, що американський розвідник написав скаргу через телефонну розмову президента США Дональда Трампа з неназваним іноземним лідером. За їхніми даними, у скарзі згадувалася Україна.

The Washington Post із посиланням на двох колишніх американських посадовців пише, що у скарзі йшла мова про “обіцянку” Трампа під час телефонної розмови з іншим іноземним лідером. Вона настільки викликала занепокоєння, що співробітник розвідки, який працював у Білому домі, звернувся зі скаргою до генерального інспектора розвідки.

The New York Times із посиланням на двох людей, знайомих із ситуацію, пише, що “принаймні частина звинувачень стосуються України”.  Видання додає, що наразі невідомо, про що саме йде мова.

Виконувач обов’язків директора національної розвідки наразі відмовляється передати до Конгресу деталі скарги, як того вимагає закон.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський і Трамп зустрінуться у Нью-Йорку наступного тижня на Генасамблеї ООН.

Читайте також:
Пенс передав Зеленському привітання Трампа з успішним стартом на посаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна