“Нормандська змова – державна зрада”: Зеленського у Києві закликали не переходити “червоні лінії”

 

У Києві під офісом президента у четвер, 19 вересня, під час акції “Нормандська змова – державна зрада” учасники вимагали не підписувати капітуляційних угод з Путіним, за жодних обставин не імплементувати “формулу Штайнмайєра”, не погоджуватись на узаконення проросійської автономії Донбасу та амністію для бойовиків.

Близько тисячі людей прийшли нагадати, що за державну зраду президент може отримати не лише імпічмент, а й 10-15 років ув’язнення.

Про це заявив один із організаторів акції Павло Білоус, передає “Еспресо”.

“Те, що зараз відбувається, на наш погляд, підпадає під державну зраду. Ми хочемо застерегти, щоби він не перейшов за червону лінію. Не вчинив держзраду і лишився нормальною людиною” – додав Білоус.

На питання журналіста, що саме в  діях президента може стати державною зрадою, активіст відповів, що це може бути виконання  “формули Штайнмайєра”.

“Якщо це правда, то нехай скаже це і пояснить чому, якщо ні, то нехай скаже, що це наклеп”, – підсумував організатор акції.

Як повідомляє “Hromadske”, під час акції учасники оприлюднили бачення врегулювання збройного конфлікту на Сході України:

  • повне і стале припинення бойових дій;
  • виведення російських військ, роззброєння незаконних формувань;
  • передача кордону Україні, або миротворцям ООН і ОБСЄ, з подальшою передачею Україні;
  • лише після цього проведення виборів за українським законодавством.

На акції були присутні народні депутати, а також колишні полонені Росії та бойовиків “ЛДНР”.

Кримчанин Володимир Балух, звільнений з полону 7 вересня, зазначив, що серед  затриманих в окупованому Криму найбільше кримських татар.

“Ми виженемо окупантів з нашої землі і повернемося на свої землі, у свої домівки. І саме через це ми тут, щоб сказати нашому президенту, що ми не згодні з планом Штайнмаєра. Це м’яко кажучи”, — сказав Балух.

Колишня полонена бойовиків “ЛНР” Марія Варфоломєєва прийшла на акцію протесту і закликала “виходити зараз проти капітуляції”.

“Не відкладати, як зазвичай, на грудень. Інакше вже скоро прокинемося в “тайожном союзі. У повному світі. У ганебному світі з русским миром”, — написала Варфоломєєва.

Координатор в організації “Спільна Справа” Олександр Данилюк повідомив, що за пів години до акції під ОПУ вулицю Банкову перекрила поліція.

“Судового рішення про заборону акції немає, а сама заборона є. Кажуть, повідомлення про мінування. Креативний спосіб забороняти протести. В РФ теж так починали”, — написав Данилюк.

Організатором акції виступила об’єднана неформальна коаліція громадських організацій громадсько-політичний рух “Межа”, “Відсіч”, “Захисти Україну”, УНСО та інші.

Читайте також:
Україна погодилась на “формулу Штайнмайєра”, – Пристайко

Волкер про “план Штайнмайєра”: Не варто заступати за червоні лінії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.