Рада не скасувала закон про імпічмент президента

 

Верховна Рада України відмовилася скасувати закон президента Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Як повідомляє “Новинарня“, проєкт постанови “Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проєкту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)” на засіданні в середу, 18 вересня, підтримав 101 народний депутат при мінімально необхідних 226.

Проєкт постанови 1012-П зареєструвала група народних депутатів від фракції “Європейська солідарність” 11 вересня. Проєктом постанови пропонувалося скасувати рішення Верховної Ради від 10 вересня про прийняття в цілому як закону України проєкту закону 1012 про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент).

Свою пропозицію скасувати ухвалення закону про імпічмент автори проєкту у пояснювальній записці обґрунтували тим, що внесений президентом та визначений ним як невідкладний проєкт закону про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент) містить ряд системних недоліків.

Як зазначають автори проєкту постанови, більша частина положень закону про імпічмент є компіляцією норм Регламенту Верховної Ради та прийнятого Верховною Радою VIII скликання в цілому проєкту закону 1098 про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України, який, досі не підписаний президентом.

Тепер документ може підписати спікер ВР Дмитро Разумков і передати його на підпис главі держави Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради рекомендує ВР визначитися у сесійній залі з приводу проекту постанову про скасування законопроекту президента Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Як інформувала “Новинарня“, 10 вересня Рада прийняла закон про імпічмент президента.

Читайте також:
Ухвалення закону про імпічмент відбулося з порушенням законодавства, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна