“Бо реформатор”: Пристайко пояснив, чому президент залишив Авакова міністром

 

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко говорить, що президент Володимир Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ завдяки його компетентності під час проведення успішної реформи поліції.

Як повідомляє “Новинарня“, таку точку зору висловив очільник зовнішньополітичного відомства в інтерв’ю німецькій газеті “Die Welt”.

“Володимир Зеленський хоче не просто замінити керівну ланку заради заміни. Він також цінує перевірену компетентність, яку Аваков проявив під час успішного проведення дуже складної реформи поліції. Для Зеленського це рішення не було простим, але він вибудував чітку стратегію щодо свого ставлення до членів уряду”, – відповів Пристайко на запитання журналіста з приводу рішення залишити на службі очільника МВС, зважаючи на підозри у зв’язках з олігархами і праворадикалами.

Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ із лютого 2014 року, хоча деякі представники громадськості не раз вимагали його звільнення.

Як інформувала “Новинарня“, 29 серпня Верховна Рада призначила нових міністрів в уряд прем‘єра Олексія Гончарука. Серед них залишились міністри попереднього уряду: Арсен Аваков і Оксана Маркарова.

Читайте також:
“Призначення уряду зі старим Аваковим – це зрада Зеленським своїх виборців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна