Засуджений за вбивство Гонгадзе Пукач просить суд замінити йому довічне на 15 років тюрми

 

Колишній генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач, засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, може невдовзі вийти на волю.

66-річний Пукач подав касацію і вимагає, щобb йому змінили вирок з довічного ув’язнення на 15 років тюрми, повідомляє Kyiv Post.

“Я можу визнати, що перевищив свої повноваження, і це призвело до смерті Гонгадзе. Я вже відбув повний термін за цей злочин. Вони не мали права дати мені довічне”, – заявив Пукач журналістам.

Зазначається, що 66-річний Пукач змінив свідчення і продовжує подавати апеляції до суду. Він також подав касацію, щоб йому змінили вирок з довічного ув’язнення на 15 років. Крім того, у 2018 році Пукачу на прохання адвокатів перерахували тюремний термін за законом Савченко.

Якщо суд задовольнить касацію, він може вийти на свободу. Наступне засідання за скаргою Пукача суд проведе 9 жовтня.

Як відомо, журналіст та засновник сайту “Українська правда” Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, було тілом зниклого журналіста. У 2009 році в Київській області знайшли рештки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

Читайте також:
Георгію Гонгадзе – 50. Невідомі карпатські пригоди Героя в спогадах його вихованців

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві Гонгадзе трьох експрацівників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на термін від 12 до 13 років. Крім того, у січні 2013 року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста.

Похорон убитого журналіста відбувся 22 березня 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі не встановлені.

Наприкінці листопада 2000 року керівник “Соціалістичної партії України” Олександр Мороз заявив у парламенті, що має аудіозаписи, які вказують на причетність найвищого керівництва України до вбивства Гонгадзе, у тому числі чинного президента Леоніда Кучми. Ці записи зробив працівник служби охорони президента Кучми, майор Микола Мельниченко (нині підозрюваний у держзраді на користь РФ).

Кучма відкидає звинувачення на свою адресу.

Читайте також:
“Злодій! Хто вбив Гонгадзе?” У Дніпрі невідомі спаплюжили барельєф Кучми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна