Убивця Гонгадзе Пукач дещо наблизився до звільнення за “законом Савченко”

 

Суд перерахував за “законом Савченко” термін відбування покарання для екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в рішенні суду, який набрав чинності 15 грудня 2017 року, передають “Українські новини“.

Клопотання про перерахунок терміну подав адвокат Пукача.

У матеріалах суду зазначається, що підсудний перебував у слідчому ізоляторі із 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року, тобто близько шести з половиною років.

Як відомо, “закон Савченко” дозволяє зараховувати один день попереднього ув’язнення як два дні в термін основного покарання.

Суд задовольнив клопотання і перерахував 6,5 років попереднього ув’язнення Пукача як 13 років основного покарання.
Таким чином, за станом на 10 січня 2017 року засуджений відбув уже понад 14 років ув’язнення.

Як відомо, Пукач був засуджений за вбивство журналіста Гонгадзе до довічного ув’язнення.
Водночас і постанові суду йдеться про виникнення в засудженого права на подання клопотання про помилування після відбуття ним не менше 20 років призначеного покарання.

Крім того, відповідно до частини 2 статті 87 Кримінального кодексу, актом помилування може бути здійснена заміна засудженому призначеного судом покарання у вигляді довічного позбавлення волі на позбавлення волі на строк не менше 25 років.

Як відомо, редактор “Української правди” Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді в лісі на Київщині знайшли обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту.
Поховали вбитого журналіста лише 22 березня 2016 року.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд залишив вирок у силі.
На початку літа 2016 року Пукача етапували до Чортківської колонії у Тернопільській області.
Замовників убивства не знайдено.

Читайте також:
Засудженого на довічне убивцю Гонгадзе, Пукача,
можуть випустити за “законом Савченко”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна