Луценко не побачив доказів провини Кучми у вбивстві Гонгадзе

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко констатує, що юридичних доказів вини президента Леоніда Кучми в організації вбивства журналіста Георгія Гонгадзе немає.

Про це він сказав в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону, пише “Лівий Берег“.

“Що я думаю про справу Гонгадзе. Коротко: у мене зараз немає юридичних доказів, що саме Кучма давав прямий наказ на вбивство Гонгадзе. На жаль, майор Мельниченко так і не здав оригінальних записів і записуючих пристроїв”, — заявив Луценко.

За словами генпрокурора, без цього юридичне вирішення долі Кучми в цій справі неможливо.

“… Але я вважаю, що Кучма створив атмосферу, при якій невдоволення президента вловлювалося оточенням, і приймалося рішення, хто швидше знищить ворога керівника еліт, диктатора”, — наголосив Луценко.

Очільник Генпрокуратури додав, що у правоохоронців є питання до Мельниченка, але він відмовляється співпрацювати зі слідством.

Як відомо, у 2013 році Служба безпеки України відновила досудове слідство у відношенні Миколи Мельниченка за підозрою в розголошуванні державної таємниці.

У 2014 році Генеральна прокуратура повторно вивчала раніше закрите кримінальне провадження щодо можливої причетності Кучми до вбивства Гонгадзе.

У вересні 2018 Печерський районний суд Києва заарештував все майно колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка в Україні і дозволив його затримати.

Читайте також:
Луценко знає, хто замовив Гандзюк. Із Шереметом і Гонгадзе важче

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна