На Львівщині ветерани АТО/ООС блокують вагони з російським вугіллям

 

На Львівщині у місті Соснівка у вівторок, 17 вересня, триває блокування вагонів із російським вугіллям.

Активісти, більшість із яких складають учасники АТО/ООС, влаштували цілодобове чергування біля колій, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику.

Про це розповів депутат обласної ради із Червонограда Ігор Грабінський, передає “Укрінформ”.

“Ветерани АТО/ООС та громадські активісти організували цілодобове чергування біля вагонів з російським вугіллям на залізничній станції Сілець-Завонє у Соснівці. Учасники акції перешкоджають відправці російського вугілля на збагачувальну фабрику”, — зазначив Грабінський.

За його словами, вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовані по всій Україні.

Грабінський виступив ініціатором звернення до президента України, Голови Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Генерального прокурора, міністрів енергетики та захисту довкілля щодо заборони торгівлі російським вугіллям. Це звернення прийняла на нещодавній сесії Львівська обласна рада.

У зверненні зазначається, що 1 вересня на залізничну станцію Сілець-Завонє у Соснівку прибуло 49 вагонів із вугіллям. Абсолютно усі вони марковані РФ і прописані у Московській області. Ця звістка обурила місцеве населення, громадські організації, ветеранів бойових дій на Сході України.

Станом на 10 вересня на залізничну станцію прибуло 113 вагонів з країни-агресора.

ФОТО: “Укрінформ”

Вимога активістів — неможливість перебування на території України вагонів з російським вугіллям і прийняття на законодавчому рівні рішення щодо заборони торгівлі ним.

Як зазначив Грабінський, реакції Києва на звернення Львівської облради поки що немає. Проте на його розгляд відводиться 30 днів.

Як повідомляла “Новинарня“, у РФ поблизу кордону з Україною зафіксували ешелони військової техніки. 

Читайте також:
“Це реально саботаж”. Фіскали ОС “накрили” під Лисичанськом копанку-кар’єр, про яку знають усі

Росія може приєднати залізниці ОРДЛО до РЖД, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна