Росія може приєднати залізниці ОРДЛО до РЖД, – розвідка

 

Розвідка отримала інформацію про можливе об’єднання залізниць Луганська, Донецька і включення їх у єдину систему російської залізниці.

Про це заявив Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцькийпередає “Укрінформ”.

За його словами, РФ треба вся Україна, а не лише її частина, бо Росії потрібно забезпечити собі захист від НАТО.

Скібіцький зазначив, що всі заходи РФ в ОРДЛО мають плановий характер, зокрема, перепис населення, паспортизація, приватизація, перехід на рубль.

“Росія перевела ці території на самоокупність. Потім пішла приватизація, націоналізація тощо, все це пов’язане одним цілим. Крім того російський рубль там ходить практично з 2015 року, й всі операції здійснюються через банківську систему або Абхазії, або зараз будуть через територію РФ. 75% продукції найбільших підприємств так званих “ДНР”і “ЛНР” постачається на територію Росії. Куди далі йде ця продукція – це вже інше питання. Нещодавно з’явилась інформація про можливе об’єднання залізниць Луганська, Донецька і включення їх у єдину систему російської залізниці”, – пояснив представник розвідки.

Як інформувала “Новинарня“, ще взимку 2019 року російській куратори окупованих територій Донецької і Луганської областей розглядали питання щодо об’єднання в одну структуру залізниць, підконтрольних “ДНР” і “ЛНР”.

Читайте також:
Станиця Луганська: Україна завершила демонтаж фортифікацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна