Російські куратори хочуть об’єднати залізниці “ЛНР” і “ДНР”, – “ІС”

 

Російській куратори окупованих територій Донецької і Луганської областей розглядають питання щодо об’єднання в одну структуру залізниць, підконтрольних “ДНР” і “ЛНР”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив”, яке 16 січня оприлюднив його координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

“Від російських «кураторів» ватажкам «ДНР/ЛНР» надійшла вказівка ​​розглянути питання про об’єднання ГУП «ЛНР» «Луганская железная дорога» та ГП «Донецкая железная дорога» в єдине підприємство – ООО «Объединенные железные дороги» (“Об’єднані залізниці” – “Н”)”, – сказано у зведенні.

“В окупаційних адміністраціях «ДНР» і «ЛНР» ця вказівка ​​викликала негативну реакцію, оскільки, за попередньою інформацією, управління створюваним єдиним підприємством візьме на себе російська сторона через структуру типу «Внешторгсервис». Відповідно, ватажки «ЛДНР» не матимуть на нього впливу і, як результат, доходів”, – зазначили в “ІС”.

Варто додати, що над багатьма “націоналізованими” підприємствами в ОРДЛО здійснює контроль російська компанія “Внєшторгсервіс”, яку пов’язують з українським олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Читайте також:
“Віджатими” українськими заводами в ОРДЛО керує екс-губернатор Іркутської області Росії, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна