Звільнені політв’язні та моряки отримали нові документи

 

Українці, звільнені з полону РФ, вже отримали свої нові біометричні паспорти та номери облікової картки платника податків.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 16 вересня, інформує пресслужба Державної міграційної служби України.

“Військові моряки та політв’язні, які втратили свої документи під час перебування у полоні або тримання в ув’язненні на території Російської Федерації, уже отримали нові паспорти громадянина України у формі ID-картки та паспорти громадянина України для виїзду за кордон”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для зручності та оперативності оформлення нових документів Державна міграційна служба України організувала за допомогою Центру обслуговування громадян “Паспортний сервіс” виїзд мобільного пункту до місць, де звільнені українці перебувають на лікуванні.

Реалізація такої ініціативи стала можливою завдяки тісній взаємодії керівництва Міграційної служби, Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, а також оперативній та чіткій роботі працівників Центрального міжрегіонального управління ДМСУ у м.Києві та Київській області та Центру обслуговування громадян “Паспортний сервіс”, залучених до процесу оформлення нових документів. Крім того, оперативності процесу сприяла тісна співпраця з Державною податковою службою України, яка допомогла звільненим українцям отримати реєстраційні номери облікової картки платника податків.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.
В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
На вимогу Кремля Київ у числі 35-ти віддав низку громадян України.

Читайте також: 

Звільнені моряки пояснили, чому не відкривали вогонь у відповідь під час затримання

Президентські годинники, житло в Одесі та запрошення на весілля:
Зеленський зустрівся зі звільненими моряками

Українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в РФ активісту Котову

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна