На Миколаївщині провокатори осквернили пам’ятник жертвам Голокосту

 

Невідомі провокатори осквернили пам’ятник жертвам Голокосту в Богданівці Доманівського району Миколаївської області, залишивши записку.

Про це повідомив у фейсбуці директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

“У Богданівці (Миколаївська область) на місці масового вбивства 54 тисяч євреїв осквернили пам’ятник. На місці злочину залишили записку, в якій згадали Зеленського, Червоненка і мене”, – зауважив Долинський.

Він також опублікував фото записки, з якого видно, що вандали, які підписалися “від імені українського народу”, припустилися кількох граматичних помилок, непритаманних україномовним людям: “Схамениться, жиди, Зупиниться. Бо продаж Української Землі дуже швидко приведе вас до холокосту2″.

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон закликав  українську владу рішуче засудити “антисемітський злочин на ґрунті ненависті” й негайно притягнути винних до відповідальності.

Як повідомила пресслужба поліції Миколаївської області, відкрито провадження за ч. 2 ст. 297 ККУ “Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни”, та за ч. 1 ст. 161 “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”.

Перша стаття тягне за собою обмеження чи позбавлення волі на 3-5 років, друга карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років із можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як відомо, в Україні діє мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Деякі політичні сили наголошують на недоцільності такого мораторію, але досі Верховна Рада його регулярно продовжувала його дію.

Читайте також:
У Зеленського до кінця 2019 року планують скасувати мораторій на продаж землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна