У Зеленського до кінця 2019 року планують скасувати мораторій на продаж землі

 

Представник офісу президента повідомив, що влада планує скасувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі в Україні вже до кінця 2019 року.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомив заступник керівника офісу президента Олексій Гончарук в інтерв’ю Bloomberg.

За його словами, реформу сільськогосподарських угідь, непопулярну для значної частини суспільства, затягнули на роки, зараз це шкодить конкуренції на ринку. Отож, реформу планують затвердити до кінця року.

“У нашій команді є розуміння, що якщо цього не зробити цього року, буде досить складно”, — пояснив Олексій Гончарук.

За його словами, наразі офіс президента проводить переговори зі Світовим банком щодо моделі відкриття ринку сільських господарських земель в Україні. Так, відповідно до найбільш радикальної моделі, скасування мораторію призведе до прискорення економічного зростання України на 3% щороку, а відповідно до найменш радикальної — на 0,5%.

Таким чином, уряд хоче розблокувати продаж державних активів, які були заблоковані зацікавленими особами та стимулювали монополію на ринку.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський виступав за скасування мораторію на продаж землі та відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Конституційний Суд скасував постанову Кабінету Міністрів щодо права власності на землю.

Читайте також:
Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 2020 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна