Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі до 2020 року

 

Верховна Рада України ухвалила закон, яким продовжується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Відповідний законопроект №9355-5 ухвалили під час вечірнього засідання парламенту у четвер, 20 грудня. Це рішення підтримав 231 депутат, передає “Громадське”.

У парламенті було зареєстровано 16 законопроектів, якими пропонувалось продовжити мораторій на продаж землі на різні терміни.

Як відомо, в Україні діє заборона (мораторій) на продаж та відчуження сільськогосподарських земель.

Власники земельних паїв не можуть вільно розпоряджатися ними, тому єдиним способом передачі землі для користування іншим особам є укладання договору оренди.

Водночас, в Україні відсутня інфраструктура для запровадження ринку купівлі та продажу сільськогосподарської землі, що є формальною причиною для продовження мораторію.

Як повідомляла “Новинарня“, ЄСПЛ зобов’язав Україну зняти мораторій на продаж землі.

Мораторій на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення, що діє в Україні, порушує Європейську конвенцію з прав людини, таке рішення ухвалив Європейський суд з прав людини у справі “Зеленчук та Цицюра проти України” у травні 2018 року.

Читайте також:
СБ закликає уряд скасувати мораторій на продаж земель с/г призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна