14 вересня у Києві відбудуться “Ігри Нескорених”. РОЗКЛАД

 

У суботу, 14 вересня, на київському стадіоні “Піонер” відбудуться Національні змагання “Ігри Нескорених” — фінальна частина відбору збірної України на міжнародні “Invictus Games-2020” в Гаазі.

Як повідомляє “Новинарня“, участь у змаганнях візьмуть понад 200 учасників — українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, захворіли або були травмовані, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

“Незважаючи на спортивну складову, національні змагання — це, найперше, соціальний захід для українських поранених бійців, їхніх сімей та друзів, можливість провести час в колі побратимів та однодумців. Це також свято сили духу та взаємної підтримки, яке відкрите для всіх українців”, – кажуть в Міністерстві оборони України.

Протягом дня для гостей події на стадіоні діятиме кілька спортивно-розважальних майданчиків та фудкорт, а для малечі передбачена спеціально обладнана дитяча зона з підготовленими нянями та аніматорами.

Більшість подій Ігор пройде на стадіоні “Піонер” (вул. Туполєва, 22д) — саме тут відбудуться церемонії відкриття та закриття, а також змагання з чотирьох видів спорту. Змагання з плавання відбудуться на території басейну ЦСК ЗС України, а для велоперегонів перекриють частину вулиці Туполєва, на якій знаходиться стадіон.

Розклад Національних змагань “Ігри Нескорених”:

  • Церемонія відкриття — 9:00, стадіон «Піонер», вул. Туполєва 22д.
  • Спортивна частина — 10:00–16:00 на трьох локаціях.
  • Стадіон «Піонер», вул. Туполєва 22д: легка атлетика (біг, стрибки в довжину, штовхання ядра, біг на візках), стрільба з лука, пауерліфтинг, веслування на тренажерах
  • Басейн ЦСК ЗСУ: плавання
  • Відрізок вул. Туполєва 3-12 (біля виїзду з стадіону «Піонер»): велоспорт на шосе (заїзди на спортивних та лежачих велосипедах).

Церемонія нагородження учасників — 18:00, стадіон “Піонер”, вул. Туполєва 22 д;

Програма для членів родин та друзів ветеранів (стадіон “Піонер”, вул. Туполєва 22д):

  • 10:00–14:00 — робота собак-терапевтів «Друг героя», тренованих допомагати учасникам бойових дій боротися із пост-травматичним стресовим розладом (ПТСР) та іншими непомітними та помітними травмами, які були нанесені внаслідок військових операцій.
  • 10:00–17:00 — робота дитячого майданчика для дітей учасників змагань та відвідувачів
  • 11:30–12:30 — дог-шоу від «Німбус» для дітей та відвідувачів
  • 13:30–15:00 — спортивні майстер-класи та конкурси від Інтератлетики
  • 15:00–16:00 — відкритий майданчик для волейболу сидячи
  • 16:00–17:00 — дружній матч з волейболу сидячи між українськими ветеранами та канадськими військовими операції «UNIFIER»
  • 17:00–18:00 — гутірка з українськими ветеранами та канадськими військовими операції UNIFIER
  • 19:30–21:00 — дружня вечірка на честь завершення змагань.

Як відомо, Ігри Нескорених (Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, у 2018 році — в австралійському Сіднеї, а вже у травні наступного року візьме участь у своїх третіх Іграх — Іграх Нескорених 2020 у Гаазі.

Мета проекту — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Команда проекту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

Як інформувала “Новинарня“, всередині липня в Києві відбувся відбір на “Ігри нескорених-2020”.

Читайте також:
Ігри нескорених: українська збірна повернулася додому з Австралії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна