Ігри нескорених: українська збірна повернулася додому з Австралії

 

В Україну повернулися спортсмени національної збірної, що брали участь в “Іграх нескорених” (Invictus Games) в австралійському Сіднеї.

Збірну зустрічали в аеропорту Бориспіль. Привітати команду з медалями прийшли рідні, вболівальники і побратими.

Команду також зустрічав й оркестр.

Як повідомляла “Новинарня“, за підсумками “Ігор” в активі українців 20 медалей, із яких 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові.

Цього року на “Іграх нескорених” Україну представляли 15 учасників, серед яких одна жінка. Це діючі і демобілізовані військовослужбовці Збройних сил, Національної гвардії, працівники Нацполіції, добровольці, ветеран Служби безпеки і один прикордонник.

Змагання в Сіднеї стали другими “Іграми нескорених”, у яких брала участь Україна. Минулого року 15 українських ветеранів змагалися на своїх перших Іграх у Торонто, де завоювали 14 медалей у шести видах спорту, вісім з яких — золоті.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році.

Invictus Games об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

Читайте також:
Блискучий підсумок Invictus Games: 20 медалей для України, 7 — золоті

Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна