Кличко ініціює консультації про дострокове припинення повноважень Київради

 

Міський голова Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з головами депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

Про це він заявив у четвер, 12 вересня, перед початком пленарного засідання Київради, що не зібрало кворуму, передає “Главком”.

“Я вважаю, що сьогодні прийшли депутати, які відповідальні перед своїми виборцями. Але кворуму, немає, на жаль. Чому? Бо “працюють” з багатьма депутатами. Бо підривають і дестабілізують роботу київської влади”, — сказав Кличко.

“І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу. Коли потрібно вирішувати багато питань із забезпечення життєдіяльності міста”, — зазначив він.

“Мені нецікаві чиїсь договорняки і маніпуляції! За це депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали. І, судячи, з усього вже скоро. Я ініціюю консультації з головами депутатських фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання”, – заявив міський голова столиці.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що Кабмін пішов на таке рішення через зв’язки Кличка з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.

Партія “Слуга народу”, всупереч закону про місцеве самоврядування, ініціює дострокові вибори Київради вже на грудень 2019 року.

Представник фракції “Слуга народу” Олександр Ткаченко, який претендує на посаду мера, заявив, що більшість ВР ініціюватиме “повний перезапуск” влади у столиці – дострокові вибори як мера, так і Київської міської ради.
За його словами, вибори плануються за новим законом “Про столицю”, над проєктом якого вже працюють у “СН”.

Віталій Кличко шукав захисту від звільнення з посади у США, зокрема в адвоката президента Дональда Трампа Руді Джуліані.

Міський голова Києва Віталій Кличко і його брат ексчемпіон світу з боксу Володимир Кличко подали позов на підконтрольний олігарху Ігореві Коломойському телеканал “1+1” і мають намір захищати в суді свою честь і гідність.

Читайте також:
“Слуга народу” ініціюватиме дострокові вибори в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна