Рябошапка призначив нового головного військового прокурора

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака головним військовим прокурором.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 вересня, інформує пресслужба ГПУ.

“Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, керуючись статтею 9 Закону України “Про прокуратуру”, 11 вересня 2019 року підписав наказ про призначення Віктора Чумака заступником Генерального прокурора – Головним військовим прокурором”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

Раніше, 10 вересня 2019 року, президент України Володимир Зеленський підписав погодження кандидатури Віктора Чумака для призначення на вказану посаду.

З офіційної біографії Чумака дізнаємося таке:

  • У 1995 році закінчив Київський університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю “Правознавство”.
  • До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби. У 2000 році – очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.
  • У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.
  • Віктор Чумак був народним депутатом України 7-го та 8-го скликань.
  • З 2012 року працював на посаді Голови Комітету Верховної ради з питань протидії запобігання корупції, а з 2014 року – заступника голови Комітету з питань запобігання і проти корупції.

27 листопада 2014 року чумак вдруге був обраний народним депутатом України VIII скликання за списками “Блоку Петра Порошенка” по виборчому округу № 214 (Київ), набравши 51,52 % голосів виборців.

11 грудня 2015 Кабінет Міністрів України призначив Віктора Чумака членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

У парламенті був членом фракції “БПП”, яку покинув 4 лютого 2016 року за власним бажанням.

У 2018 році Віктор Чумак підтримав на президентських виборах лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка та очолив його передвиборчий штаб. З 25 червня 2019 року був членом Національної ради з питань антикорупційної політики.

Як інформувала “Новинарня“, 2 вересня 2019 року Рябошапка підписав наказ про звільнення Анатолія Матіоса з посади головного військового прокурора.

10 вересня Рада проголосувала за реформування Генеральної прокуратури України. У рамках реформи очікується, в тому числі, й ліквідація військової прокуратури.  Створити планують, натомість, спеціалізований департамент, який займатиметься військовими злочинами.

Ще на початку вересня 2019 року в  офісі президента натякали на ліквідацію військової прокуратури як інституції.
Військові прокурори тоді відреагували на цю ідею, категорично не погодившись з задумом ліквідації органу.

Читайте також:
“Не всі негідники”: Рябошапка розповів, як в Україні зникне військова прокуратура та що буде замість неї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна