Рада заявила про невизнання “місцевих виборів” в окупованому Криму

 

Верховна Рада затвердила заяву про невизнання легітимності так званих “місцевих виборів” в анексованому Криму.

У середу, 11 вересня, за відповідну постанову №2119 проголосували 325 народних депутатів.

Голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко зазначив, що заява не поверне Крим, але стане доказом того, що “національною ідеєю України є повернення окупованих територій”.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 вересня у 85 регіонах Росії відбулися вибори до місцевих органів влади різного рівня. Це ті самі вибори, через недопущення до участі в яких опозиційних кандидатів, у Москві та Санкт-Петербурзі пройшли масштабні протести. Того ж дня, російська окупаційна влада провела “вибори” до нелегітимного парламенту Криму і в місцеві органи влади.

Прокуратура Автономної Республіки Крим закликала жителів півострова не брати участь в цих “виборах” і порушила справу проти їх організаторів. Країни Заходу неодноразово заявляли, що не визнають законності проведення Росією будь-яких виборів в анексованому Криму.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з проведенням Російською Федерацією так званих ” місцевих виборів” в окупованому Криму і Севастополі.

Читайте також:
“Позиція Додіка”: Боснія відреагувала на заяви про “російський Крим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна