Литва і Латвія не визнають російських “виборів” в окупованому Криму, – заяви

 

Литва і Латвія не визнають результатів проведення “місцевих виборів” в анексованому Росією Криму та Севастополі.

Заяви про невизнання “виборів” в окупованому Криму зробили міністри закордонних справ Литви і Латвії Лінас Лінкявічюс та Едгарс Ринкевич відповідно, повідомляє “Українська правда“.

“Литва не визнає сьогоднішні “вибори” у Криму та Севастополі, незаконно анексованих Росією. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, і засуджуємо російську окупацію Криму і порушення міжнародного права”, – заявив Лінкявічюс.

У свою чергу глава МЗС Латвії підтвердив, що Рига не визнає місцевих виборів, які проводяться незаконно окупованих і анексованих Росією Криму і Севастополі.

“Я підтверджую нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України”, – зазначив Ринкевич.

Раніше Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії з організації й проведення так званих “місцевих виборів” в окупованому Криму та посилити тиск на РФ.

У неділю, 8 вересня, в Росії відбувся “єдиний день голосування” – близько 6 тисяч виборчих кампаній і референдумів різного рівня, в тому числі в окупованому Криму.

Прокуратура АР Крим закликала жителів окупованого півострова не брати участь у незаконних виборах, які проводяться Росією на території Криму та Севастополя.

Читайте також:
Російському пропагандисту не дозволили балотуватися на виборах
в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна