“Позиція Додіка”: Боснія відреагувала на заяви про “російський Крим”

 

Боснія і Герцеговина заявила про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, коментуючи заяву члена президії Мілорада Додіка про “російський Крим”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, пише боснійське видання “Dnevni Avaz”.

“Боснія та Герцеговина, як претендент на статус кандидата на членство в ЄС, залишається віддана позиції Європейського Союзу про те, що суверенітет, територіальна цілісність та незалежність України повинні поважатися”, – заявив головуючий в Президії Боснії і Герцеговини представник Хорватії Желько Комшич.

Він підкреслює, що позиція члена президії Боснії і Герцоговини Мілорада Додіка та його підтримка незаконної анексії Криму – це не позиція держави, а особиста позиція Додіка.

Як відомо, 5 вересня Міністерство закордонних справ України висловило протест через заяву члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка щодо належності Росії окупованого Криму.

Як інформувала “Новинарня“, у Боснії суд арештував за зловживання брата індійського мільярдера Міттала.

Читайте також:
“Новий” Путін може вирішити питання Донбасу за боснійським сценарієм, – Time

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна