Зеленський їде у США. Трамп та американський уряд чекають

 

Президент України Володимир Зеленський 23 вересня відвідає Сполучені Штати Америки для участі в Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, дата офіційного візиту у Вашингтон наразі опрацьовується.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на спільному брифінгу з главою МЗС Молдови Ніку Попеску в Києві.

“З віце-президентом США Майклом Пенсом у нас була гарна розмова, на якій ми порушили багато питань. Одним з цих важливих питань була двостороння зустріч (президентів України і США). Як ви знаєте, у нас є запрошення, воно навіть письмове, що не часто робиться в дипломатії, не просто відвідати Сполучені Штати – ви знаєте, що у США ми їдемо 23 вересня (на сесію Генасамблеї в Нью-Йорку), а прибути з візитом у Вашингтон і зустрітися з президентом і урядом США. Є різні дати, які ми зараз відпрацьовуємо” , – сказав Пристайко.

Він додав, що, на його думку, найближчим часом буде повідомлено про певні конкретні дати, погоджені з американською стороною.

Як інформувала “Новинарня“, ще на початку серпня 2019 року Трамп писав у соцмережах, що вже запросив Зеленського відвідати Білий дім. 

Читайте також:
Волкер не виключає візиту Трампа в Україну, а поки що “дуже чекають” Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна